lunes, 21 de octubre de 2013

panellets





















Ingredients
500gr ametlla molta
500gr de sucre
2 rovells d'ou
100gr patata bullida (calenta)

Feu una muntanya amb l'ametlla i el sucre i ho barregeu bé.
Feu un forat al mig i hi poseu el 2 rovells d'ou i la patata calenta.
Començeu a amassar. Trigarà una estona a fer la massa de massapà. La patata si és calenta ajuda molt a fer la massa perquè va fonent el sucre i lliga més.

Quan la massa es desenganxa de les mans i del marbre de la cuina és que ja està feta.

Aquesta massa no cal deixar-la reposar, desseguida podeu fer xurros, tallar a trossos i fer boletes.

De pinyons:
Poseu els pinyons en un bol amb rovell d'ou. Passeu les boletes per la clara en unaltre bol.
Agafeu un grapat de pinyons pringats de rovell, poseu la boleta a sobre i agafeu unaltre grapat de pinyons pringats de rovell. Aneu fent el moviment de bola i se us aniràn enganxant. Us queden les mans fetes una enganxositat però els pinyons s'enganxen!

FORN:
a 220 graus i quedar-vos al davant per que quan estan dauratas ja s'han de treure que ja estan.
Si us despisteu es cremen!

link

No hay comentarios:

Publicar un comentario